Un inginer din Craiova în vârstă de 56 de ani a inventat şi lansat pe piaţa mondială, în urmă cu patru ani, trotinetele electrice E–Twow. Au mai puţin de 10 kilograme, consumă cât un bec şi sunt silenţioase.

Andreea Paşoi Sîrbu în vârstă de 32 de ani, din Craiova, este fiica inginerului care a creat trotinetele electrice. Tânăra a declarat că trotinetele electrice au fost gândite ca o alternativă practică, distrativă, relaxantă şi foarte utilă. Imediat au ajuns să fie folosite de vedete atât din ţară cât şi din străinătate.
„Pentru clienţii noştrii, cele mai importante aspecte ale utilizării trotinetei sunt faptul că îi ajută să economisească timpul care este extrem de util şi, nu în ultimul rând, plăcerea generată de utilizarea ei. Imaginaţă-vă cum v-aţi simţi daca aţi merge dimineaţa către birou pe un vehicul electric, pe două roţi, care atinge o viteza de 30 de km/h, nefiind nevoie să aşteptaţi minute în şir la semafor, printre maşini, eliminând chiar şi stresul provocat de căutarea unui loc de parcare. Nu este deloc surprinzător că trotineta E-Twow are un succes atat de mare, în toată lumea. Este adevărat, vedete ca Demi Lovato, Nick Jonas, Justin Bieber, Jamie Foxx, Kodaline, Kamara, DJ Adrian Eftimie, sunt posesori ale trotinetelor E-Twow“, a mai precizat Andreea Paşoi Sîrbu.

La Craiova anul acesta s-a inagurat pe fonduri europene o fabrică care va produce în serie vehicule electrice. Valoarea investiţiei s-a ridicat la suma de cinci milioane de euro. Trotineta electrică E-Twow inventată şi lansată pe piaţa mondială de un inginer din Craiova îmbină o serie de tehnologii noi, care nu au fost niciodată utilizate pentru un astfel de vehicul, iar caracteristicile sale tehnice le depăşesc pe cele ale vehiculelor similare.
„Echipele noastre de designeri şi tehnicieni dezvoltă continuu noi tehnologii, menite să perfecteze trotineta, pentru a o menţine pe primul loc în preferinţele pasionaţilor de gadgeturi şi mijloace alternative de transport. Pentru trotineta electrică, domnul Sîrbu a dezvoltat motorul electric de curent continuu fără perii, pe care l-a încorporat în roată. O altă tehnologie unică este sistemul KERS de recuperare a energiei, ce poate recupera până la 40% din puterea bateriei prin acţionarea frânei magnetice. Acest sistem se foloseşte cu precădere în competiţiile de Formula 1, fiind prima dată când a fost utilizat pentru o trotinetă. Printre alte caracteristici speciale ale trotinetei putem enumera funcţia de pilot automat, plierea în trei puncte, care face ca trotineta să aibă dimensiuni foarte mici, pentru noi fiind foarte importantă portabilitatea acesteia. Elemente speciale sunt şi senzorii de lumini, protecţia pentru faruri, care este realizată dintr-un material incasabil, sistemul BMS de protecţie a bateriei. Alte aspecte cu care ne mândrim sunt viteza, care poate atinge 30 de km/h şi autonomia, care poate ajunge la 40 de km, făcând ca trotineta E-Twow să devină un vehicul indispensabil, pentru cei care trebuie să se deplaseze rapid într-un oraş aglomerat“, au mai declarat reprezentanţii fabricii din Craiova.



Sursa:adevarul.ro
Superb și povestea ,și trotineta, am un gt de aproape 1 an am 1200km un singur Lucru aveți și biciclete și nu se afla pe sit web