Majoritatea posesorilor de trotineta, renunta la acest vehicul pe timp de iarna, insa daca nu ai alta alternativa de transport, trotineta poate fi utila si in sezonul rece. Totusi, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante:
Protejarea bateriei
Pentru a evita deteriorarea bateriei, aveti grija ca aceasta sa nu intre in contact cu apa, umiditate, sare sau nisip (in cazul tratarii strazilor impotriva poleiului).
Intretinere
Dupa fiecare utilizare a trotinetei in sezonul rece, trebuie sa stergeti trotineta cu o carpa uscata si sa o depozitati intr-un loc cald si uscat.
Performanta
Pe timp de iarna performanta trotinetei va scadea in raport cu conditiile meteorologice. Cand temperatura scade sub 10 grade, autonomia bateriei poate scadea cu pana la 30%. Aveti in vedere acest aspect cand va planificati urmatoare calatorie cu trotineta.
Depozitare
In cazul in care va hotarati sa renuntati la trotineta pe timp de iarna, aveti grija sa o depozitati intr-un mod corespunzator.
- In primul rand, trotineta trebuie sa fie curata si uscata inainte de depozitare.
- Trotineta se va depozita intr-un loc uscat, cu temperatura intre 15 – 25 °C.
- In momentul depozitarii, este recomandat ca bateria sa fie incarcata minim 30% si sa fie reincarcata macar 30 minute la fiecare 3 luni.
Folosirea trotinetei dupa o perioada de pauza
Dupa o perioada indelungata de pauza, inspectati trotineta pentru a va asigura ca toate elementele de siguranta functioneaza corespunzator (frane, lumini si mecanismul de pliere). De asemenea, verificati suruburile, pentru a va asigura ca sunt stranse bine si incarcati bateria complet inainte de utilizare.
Trotinetele electrice poluează in incaperea in care se depozitează?
Buna ziua. Trotinetele electrice se comporta ca orice dispozitiv electronic. Nu au niciun fel de emisii de gaze dar pot emite un nivel foarte scazut de radiatii. Nu prezinta un risc in incaperea in care se depoziteaza.