Noutati

Bicicletă VS Trotinetă Electrică – Care este alegerea potrivită?

În zilele noastre orașele se dezvoltă extrem de rapid. Această dezvoltare impune o oarecare flexibilitate în ceea ce privește mobilitatea urbană. Mașina nu doar că și-a pierdut titlul de cel mai convenabil mijloc de transport, însă în marile orașe ea a devenit cea mai dăunătoare și mai ineficientă soluție de transport. Mijloacele de transport în comun reprezintă o soluție viabilă, însa pentru cei care vor sa aibă parte de independența pe care ți-o oferă un vehicul personal, bătălia se dă între bicicleta electrică și trotineta electrică. Sigur, există și varianta bicicletei clasice, însă ea nu este o opțiune viabilă pentru toată lumea. Există persoane care nu pot să facă efort, fie din motive medicale, fie pentru că nu își doresc să ajungă obosiți și transpirați la serviciu. Așadar, să aruncăm puțină lumină asupra vehiculelor electrice cu 2 roți, să vedem care dintre ele este alegerea cea mai potrivită.

Avantajele vehiculelor electrice

Înainte de compara trotinetele si bicicletele electrice, trebuie să precizăm că ambele vehicule prezintă o serie de beneficii comune.

 • Evitarea traficului – Atât bicicleta cât si trotineta electrică vă ajută să vă strecurați printre mașini și să ajungeți mai rapid la destinație.
 • Costuri reduse de transport – Costul transportului electric este insesizabil constând in câțiva euro pentru fiecare mie de kilometrii parcursă. Mai mult decât atât, trotinetele si bicicletele electrice vă scutesc și de impozite și taxe de parcare.
 • Fără poluare – Vehiculele electrice nu poluează aerul și au un nivel minim de poluare fonică. În plus majoritatea producătorilor de vehicule electrice depun eforturi considerabile pentru reciclarea responsabilă a pieselor.

Trotinetă electrică

Avantaje

 • Greutate redusă – Trotinetele sunt în general ușor de transportat și de depozitat. Trotinetele E-TWOW fac parte chiar din categoria de vehicule ultra portabile, cântărind între 11 și 13 kg. Sunt un mijloc de transport ideal pentru cei ce parcurg distante scurte in oraș sau pentru cei care combină mai multe mijloace de transport.
 • Manevrabilitate – Datorită greutății reduse, trotinetele sunt mult mai ușor de manevrat decât bicicletele. Mai mult decât atât, trotinete E-TWOW au si un centru de greutate foarte bun ce le permite sa fie manevrate cu ușurință, chiar de la prima folosire.
 • Timp redus de încărcare – Majoritatea trotinetelor se încarcă destul de rapid, durată încărcării variind intre 3 si 4,5 ore. Bicicletele electrice au o durată medie de încărcare de aproximativ 6 ore.
 • Nu necesită spațiu de parcare – În ciuda faptului că nu necesită spatii special amenajate pentru parcare, bicicletele sunt totuși destul de masive. Ele nu pot fi depozitate in interior, si trebuie depozitate si securizate în exterior. Pe de altă parte, trotinetele sunt atât de ușoare și compacte încât se pot depozita cu ușurință oriunde, chiar si sub biroul de la serviciu.

Dezavantaje

 • Doar pentru transportul urban – Trotinele electrice sunt concepute special pentru transportul urban. Trotinele E-TWOW dispun de dublă-suspensie ce le permite să se deplaseze ocazional și pe drumuri mai accidentate. Totuși, bicicleta electrică este mult mai recomandată pentru off-road sau drumuri accidentate.

Bicicleta electrica

Avantaje

 • Posibilitatea de pedalare – Motorul încorporat poate fi oprit sau pornit, astfel încât ciclistul se poate bucura de un mic exercițiu cardio. În contextul în care apare oboseala, se poate activa asistarea la pedalare sau modul full-electric,
 • Opțiunea off-road – Spre deosebire de trotinetele electrice, care sunt concepute special pentru oraș, bicicletele iți permit să te deplasezi pe aproape orice fel de teren. Bicicleta Fat Bike V2 vine chiar si cu 2 tipuri de cauciuc pentru a ii maximiza performanța atât în oraș cât si off-road.

Dezavantaje

 • Greutate/dimensiune mai mare – Având o dimensiune și o greutate mai mare, bicicleta este mult mai greu de transportat și necesită un spațiu de depozitare dedicat. Modelul Fat Bike V2 cântărește 28 kg. Dispune totuși de un sistem de pliere, pentru a facilita depozitarea.
 • Necesită parcare/securizare – Pentru cei care stau la bloc, bicicleta electrică necesită fie un spațiu dedicat de depozitare la parter/subsol fie un sistem anti-furt eficient.

Concluzie

Este clar că atât trotineta, cât și bicicleta electrică au și avantaje și dezavantaje. Alegerea potrivită depinde de nevoile fiecărui individ. Un lucru este clar, atât trotineta cât si bicicleta electrică te ajută să scapi de trafic și să economisești timp si bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.