Noutati

Cum să circuli în siguranță cu trotineta electrică iarna

Majoritatea oamenilor asociază trotinetele electrice cu vremea frumoasă. Deși este mult mai plăcut să conduci trotineta într-o zi însorită, asta nu înseamnă că trotineta nu se poate folosi în timpul iernii. Atâta timp cât îți iei unele măsuri de siguranță, poți conta în continuare pe trotineta ta pentru a evita traficul, chiar și pe vreme mai rece.

Evită să circuli cu trotineta electrică în condiții meteo extreme!

Nu temperatura dictează dacă poți sau nu să mergi cu trotineta, ci umiditatea. Deoarece au roți mici și componente electrice sensibile, trotinetele nu trebuie folosite în condiții de ploaie, lapoviță, zăpadă sau gheață. Totuși, dacă drumurile sunt uscate și nu sunt alunecoase, ești liber să folosești trotineta, indiferent cât de rece este vremea.

Înțelege cum e bateria trotinetei afectată de vreme

La fel ca orice dispozitiv electric, atunci când trotineta este expusă la temperaturi mai scăzute, bateria nu va rezista la fel de mult ca în condiții normale. Cât de mult va scădea autonomia trotinetei depinde de diferența de temperatură.

În condiții extreme, poți să te aștepți ca autonomia trotinetei să scadă cu până la 50%. Ține cont de asta atunci când îți planifici călătoriile, astfel încât să nu rămâi fără bateriei la mijlocul călătoriei. Inutil să spunem că trotineta ta trebuie întotdeauna depozitată în interior atunci când nu este folosită pentru a proteja bateria. Deoarece bateria este sensibilă la schimbările de temperatură, las-o să se încălzească în interior câteva minute înainte de a folosi trotineta sau înainte de a o încărca. Pentru a face asta, pur și simplu tine trotineta pornită pentru câteva minute. Trebuie să faci asta neapărat când ajungi acasă, înainte de a încărca trotineta, pentru a preveni condensul.

Poartă îmbrăcăminte adecvată

Nu poți anticipa cum se va schimba vremea pe parcursul zilei, așa că te sfătuim să te pregătești pentru cel mai rău scenariu. Alege haine rezistente la vânt și la apă. Ideal ar fi să te imbraci în straturi, astfel incât să poți da jos ceva daca devine prea cald. Reține că extremitățile sunt mai sensibile la pierderea temperaturii decât restul corpului. Mâinile trebuie să fie întotdeauna calde pentru a controla trotineta. Mănușile trebuie să aibă un grad ridicat de protecție termică dar să fie totuși subțiri, pentru a îți permite să ai control deplin asupra trotinetei. De asemenea, poți purta o mască de față sau o cagulă.

Folosește o cască de calitate

Căștile de protecție trebuie purtate pe tot parcursul anului, dar pe timpul iernii sunt și mai importante. Iarna te confrunți cu mai multe obstacole decât în restul anului. Gheața și sarea cresc considerabil riscul de accidente. De asemenea, ai nevoie de protecție suplimentară împotriva frigului. Te sfătuim să alegi o cască cu căptușeală de calitate și ventilație.

Acestea sunt doar câteva sfaturi care te vor ajuta să mergi cu trotineta în siguranță în timpul iernii. Totuți, ține minte că siguranța ta este responsabilitatea ta, așa că nu ezita să iei măsuri suplimentare de siguranță atunci când consideri că e nevoie. Mai mult, tu trebuie să decizi dacă vremea este sau nu potrivită pentru a merge cu trotineta. Ai grijă de tine și nu te expune la riscuri inutile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.