Noutati

Recapitulare privind siguranța: sfaturi utile pentru a conduce în siguranță o  trotinetă electrică

Trotinetele electrice au dovedit că sunt un remediu pe termen lung la traficul din marile orașe. Pe măsură ce acestea devin din ce în ce mai mai populare, este esențial să stabilim câteva reguli pentru utilizarea în siguranță a acestor vehicule. Unele dintre aceste reguli sunt destul de cunoscute, în timp ce altele sunt mai puțin cunoscute, dar la fel de importante. Fie că ești utilizator de trotinete electrice de multă vreme sau abia îți începi aventura pe două roți, cu siguranță următoarele reguli se vor dovedi utile.

1.      Verifică-ți trotineta în mod regulat!

Cel mai înțelept lucru de făcut ar fi să duci trotineta în service pentru o inspecție la fiecare 1000 km. Dacă acest lucru nu este întotdeauna posibil, asigură-te că faci personal o inspecție atentă în fiecare lună. Verifică dacă toate șuruburile sunt strânse corect și dacă frânele funcționează bine. Mai mult, folosește o vaselină pe bază de silicon pentru a unge toate elementele în mișcare. O trotinetă bine întreținută este mai puțin probabil să provoace un accident din cauza unei defecțiuni. Există, de asemenea, anumite lucruri pe care ar trebui să le inspectezi de fiecare dată înainte de a folosi trotineta. De exemplu, dacă mecanismul de pliere este blocat, dacă bateria este încărcată, dacă roțile sunt în stare bună și așa mai departe.

2.      Poartă echipament de siguranță!

O cască este de departe cea mai eficientă modalitate de a preveni rănile grave ale capului în accidente în care sunt implicate vehicule cu două roți. Deși poate nu îți place să o porți, o cască îți poate salva viața. Mai mult, sunt atât de multe modele disponibile încât este aproape imposibil să nu găsești o cască care să-ți placă. În afară de cască, există și alte piese de echipament care s-ar putea dovedi utile, cum ar fi genunchiere, cotiere și mănuși. Dacă mergi în mod constant la viteze mari, este esențial să porți cât mai mult echipament de protecție.

3.      Fii cât mai vizibil posibil!

Indiferent dacă călătorești ziua sau nu noaptea, o vestă reflectorizantă sau un rucsac cu design reflectorizant este esențial. Noaptea, echipamentul reflectorizant este singurul mod de a fi vizibil. Totodată, în timpul zilei, acesta le semnalează șoferilor că conduci un vehicul, chiar dacă vehiculul nu este pe deplin vizibil. Din anumite unghiuri, șoferii ar putea să nu vadă că mergi cu o trotinetă și ar putea crede că te deplasezi normal, la o viteză de mers pe jos. Echipamentul reflectorizant previne această confuzie, reducând astfel riscul de a intra într-un accident.

4.      Exersează-ți abilitățile de conducere!

Majoritatea oamenilor folosesc trotinete electrice pentru a scăpa de blocajele de trafic. Pentru a face acest lucru, trebuie să stii să manevrezi eficient trotineta pe lângă mașinile blocate în trafic. Este de ajutor dacă te antrenezi în locuri sigure înainte de a te aventura în trafic. Virajul poate fi deosebit de dificil, deoarece uneori necesită ajustarea propriului centru de greutate.

5.      Nu încerca nicio cascadorie!

 

Cascadoriile sunt pentru cascadori, așa că fă tot posibilul pentru a evita obstacolele și alte scenarii dificile de parcurs cu trotineta. Reține că trotinetele electrice nu sunt concepute pentru cascadorii. Trotinetele pentru cascadorii sunt mult mai ușoare și mai ușor de manevrat. Trotinetele electrice sunt proiectate pentru a fi conduse pe suprafețe plane cu obstacole minime. Punctele lor forte sunt viteza, cuplul și autonomia, nu capacitatea lor de a sări peste obstacole.

6.      Învață regulile de circulație!

Când mergi cu o trotinetă, ești un participant activ la trafic. Ca atare, trebuie să înveți toate regulile de circulație. Reține că legile trotinetelor se pot schimba frecvent până când sunt integrate corespunzător în legislație. Ca atare, ține pasul cu orice noi legi care ar putea apărea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.