Noutati

Cum să crești durata de viață a bateriei trotinetei electrice

O trotinetă electrică vine cu multe avantaje. Te ajută să eviți traficul și consumă foarte puțină energie. De asemenea, este foarte ușor de transportat și depozitat, astfel încât nu trebuie să îți faci griji cu privire la parcare sau la securizare. Pur și simplu o iei înăuntru când ajungi la destinație. În ceea ce privește întreținerea, trotineta are foarte puține cerințe. Pe scurt, este un vehicul foarte convenabil care necesită o întreținere minimă. Dacă există un lucru care poate fi îmbunătățit la toate trotinetele electrice, acesta este durata de viață a bateriei. Industria bateriilor are parte de un impuls tehnologic în prezent și vă puteți aștepta să vedeți în curând baterii mult mai impresionante. În timp ce noi ne gândim cum să facem bateriile să dureze mai mult, există câteva lucruri pe care le poți face chiar tu pentru a prelungi durata de viață a bateriei trotinetei tale. Continuă să citești pentru a descoperi câteva sfaturi simple pentru a maximiza durata de viață a bateriei trotinetei.

1. Cunoaste-ți autonomia trotinetei

Cunoașterea capacității bateriei este esențială dacă dorești să o protejezi. În manualul trotinetei și pe site-ul nostru poți găsi specificațiile bateriei, precum și autonomia calculată pentru fiecare model. Autonomia este calculată în condiții de testare. Acest lucru se aplică tuturor trotinetelor electrice, deoarece trebuie să avem niște parametri exacți la care să ne raportăm. Autonomiile noastre sunt calculate la o viteză medie de 20 km/h, cu o sarcină de 70 kg, pe un drum drept, fără vânt. În călătoriile zilnice, acești parametri se vor schimba foarte mult, ceea ce îți va afecta autonomia. Greutatea ta va avea cel mai mare impact, urmată de viteză și înclinația drumurilor pe care le parcurgi de obicei. După câteva zile, dacă îți notezi detaliile călătoriei, vei obține o înțelegere de bază a capacității bateriei, raportat la stilul tău de călătorie.

2. Nu descărca bateria complet

Cunoașterea autonomiei este importantă pentru că trebuie să încerci pe cât posibil să nu descărci bateria complet. Descărcarea și încărcarea completă a bateriei este recomandată doar pentru primele 3 cicluri de încărcare. Acest lucru este valabil pentru majoritatea dispozitivelor electronice. În mod ideal, nu trebuie să lăși bateria să scadă sub 40%. Acest lucru poate fi greu de realizat, așa că încearcă să încarci trotineta când este între 10% și 40%. Reține că durata medie de viață a bateriei este între 500 și 800 de cicluri de încărcare. După acest timp, nu va înceta să funcționeze, dar te poți aștepta la o performanță mai scăzută. Îngrijirea trotinetei electrice te va ajuta să profiți la maxim de bateria acesteia cât mai mult timp posibil.

3. Folosește încărcătorul potrivit pentru modelul tău de trotinetă

Trotinetele E-TWOW vin cu încărcătoare dedicate. Dacă pierzi sau deteriorezi încărcătorul, asigură-te că îl înlocuiești cu unul original. Deși un încărcător aftermarket poate fi tentant, acesta ar putea deteriora bateria. Doar pentru că se potrivește, nu înseamnă că este potrivit pentru trotineta ta electrică.

4. Călătorește în stil Eco

Dacă trotineta tău are un mod Eco, folosește-l ori de câte ori este posibil. Acesta va limita puterea trotinetei, punând astfel mai puțină presiune asupra bateriei. Dacă nu are un mod Eco, încearcă să menți o viteză constantă. Evită pe cât posibil viteza mare, mai ales pe drumurile în urcare. Încearcă să nu transporți încărcături grele cu trotineta și, orice ar fi, nu mergeți 2 pe trotinetă. Nu numai că este un pericol pentru siguranță, dar încărcarea suplimentară va epuiza bateria.

5. Încarcă trotineta cât mai des posibil

Partea bună la a avea o trotinetă ultra-portabilă E-TWOW este că o poți transporta cu ușurință oriunde. Ca atare, încărcarea trotinetei după fiecare utilizare se face fără efort. În majoritatea magazinelor noastre, poți găsi chiar și o geantă de încărcător pe care o poți monta pe trotinetă. Astfel, vei avea încărcătorul la tine în orice moment. Chiar dacă ajungi la destinație cu un procent bun al bateriei, cum ar fi 60% sau 70%, ar trebui totuși să o încărci. Astfel, vei fi sigur că vei merge în următoarea ta deplasare cu o încărcare completă.

6. Nu supraîncărca trotinetă

Deși poate fi tentant să lași trotineta la încărcat peste noapte, acest lucru este foarte rău pentru bateria ei. Încearcă să respecți timpul de încărcare al modelului tău de trotinetă. Ai aceste informații în manual și pe site-ul nostru. Deconectează trotineta când este complet încărcată. Trotinetele E-TWOW au un timp de încărcare foarte bun în comparație cu alte trotinete electrice. Acesta variază de la 2-3 ore la 3-4 ore pentru modelele GT. Timpul mic de încărcare nu este doar convenabil, dar scade și șansele de a uita trotineta la încărcat peste noapte.

7. Depozitează trotineta în condiții potrivite

În primul rând, trotineta electrică trebuie depozitată într-un mediu uscat. Zona de depozitare trebuie să aibă o temperatură constantă de 10-30 de grade Celsius. Temperaturile extreme și schimbările constante de temperatură pot scurta semnificativ durata de viață a bateriei. Asigură-te că trotineta nu este depozitată într-un loc cu expunere directă la soare. În plus, dacă nu intenționezi să o folosești o perioadă lungă de timp, ar trebui să o încărci cel puțin o dată pe lună. Procentul bateriei trebuie menținut între 50% și 80% atunci când trotineta nu este folosită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.